Noodverlichting, ook wel anti-paniek verlichting genoemd, wordt automatisch ingeschakeld bij het uitvallen van de elektriciteit. Valt de elektriciteit uit in een deel van het pand, dan wordt alleen daar de noodverlichting ingeschakeld.
Hoe werkt het?
Noodverlichting wordt aangesloten op zowel het lichtnet als op de meegeleverde batterij (ook wel accupack genoemd). Deze accupack wordt opgeladen zolang er stroom op het lichtnet staat. Bij het uitvallen van de stroom komt de accu in werking en gaat de noodverlichting branden. In de meeste gevallen brandt de noodverlichting minimaal 3 uur.
Waarom noodverlichting?
Noodverlichting is noodzakelijk zodat, wanneer de elektriciteit uitvalt, de weg naar buiten snel en veilig gevonden kan worden. Door een juiste verspreiding en ophanging van de noodverlichting zal er bij het uitvallen van de elektriciteit minder paniek uitbreken.
Wat is het verschil tussen opbouw en inbouw?
De functionaliteit en toepasbaarheid van de lampen zijn hetzelfde, het enige verschil ligt in de montage techniek.
Een opbouw lamp is makkelijker te monteren aangezien hij direct tegen de wand of aan het plafond gemonteerd kan worden. Dit is simpel te installeren, en is erg zichtbaar.
Een inbouw lamp wordt binnen in de muur of in het plafond gemonteerd, hiervoor moet een gat gemaakt worden waar de lamp in past. Dit is minder eenvoudig te installeren, maar geniet een strakkere uitstraling.
Verdere vragen?
Kijk naar onze "Frequently Asked Questions"
Hieronder kunt u onze collectie noodverlichtingen vinden. Een deel van onze producten kun je ook gebruikend als vluchtwegverlichting wanneer u er stickers bij bestelt. Bent u opzoek naar alleen vluchtwegverlichtingen, neem dan een kijk naar onze vluchtwegverlichtingen
Minimaal 3 jaar garantie op al onze producten
Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden
Veilig betalen met iDeal, PayPal of creditcard